Senaste inläggen
Antal portioner: 8
Ingredienser:
1 kg nötfärs
1 grillad paprika i strimlor
1 gul lök, finhackad
6 ägg
3 msk persilja, hackad
1 tomat, riven
Lite oregano
1 dl ströbröd
Lite vetemjöl
Lite olivolja
75 g Saganaki, riven
1 dl mjölk
Salt och peppar
Tillagning av recept:
Koka 4 ägg, skala dem, och låt dem svalna. Blanda köttfärsen noggrant med lök, 2 ägg, persilja, tomat, oregano, ströbröd, mjölk, salt och peppar. Häll lite vetemjöl på köksbänken och forma färsen till en platt skiva. Placera de kokta äggen tillsammans med paprikan och saganakiosten i mitten av färsen och rulla ihop till en limpa.
Smeta lite olivolja på en ugnslångpanna och lägg i rullen. Fukta färsen med lite olivolja, täck över med aluminiumfolie och grädda på 175 C i ca 35 minuter. Ta bort aluminiumfolien och grädda i ytterligare 15 minuter, så att köttfärsen får en fin, gyllenbrun färg.
Skär limpan i 1 cm tjocka skivor och servera med en fetaostsallad. Kan ätas både varm och kall.
Världens dyraste macka?
Världens dyraste macka hittar du på Selfridges i London. För 85 £ (ca 1200 kr) får du sätta tänderna i supermackan deluxe och då ingår ingredienser som kött från japanska kor som haft egen massör, ost från en av Europas exklusiva tillverkare, rödpeppar, körsbärstomater och majonnäs med svart tryffel. Mackan innehåller 2500 kalorier (vilket motsvarar en normal dagskonsumtion för en vuxen man,) vilket gör den till ett lunchsnack som man inte bör unna sig alltför ofta.
Ingredienser:
5 st lagom stora lökar
3msk margarin/olja
1 1/4 L vatten
1 grönsaks buljongtärning
½tsk timjan
salt/peppar
4 vita brödskivor
3-4 dl riven ost
Skala löken och skiva den tunt,fräs den sedan i margarin/olja i en kastrull.
Löken ska inte få någon färg bara bli glansig så att säga och det brukar ta minst 15min på svagare värme.
Glöm inte att röra om i löken då och då,slå sedan i vattnet och lite salt.
Vill man kan man nu ha i buljongtärningen men i en äkta fransk löksoppa brukar inte detta finns men är så klart en smaksak.
Krydda sedan med timjanen och pepparen,låt koka under lock i ca 25min.
Fördela upp soppan i fyra ungssäkta format eller klart går det med en stor med.
Lägg ner dom rostade brödskivorna i,har du skålar en i var skål.
Strö sedan på ost på brödet och gratinera soppan i ugnen på 250grader.
Allt är klart när du ser att osten börjat få guld gul ovansida ca 5-10min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
|||
31 |
|||||||||
|